Babymassage Amsterdam en omgeving

Babymassage Amsterdam cursus workshop priveles aan huis

Voor baby’s is fysiek contact in het begin van hun leven belangrijk. Babymassage stimuleert de ontwikkeling en vermindert stress bij baby”s Het is een heel fijne manier voor ouders om met hun baby lichamelijk contact te hebben. Vooral voor vaders is het een geweldige manier om met je baby bezig te zijn.

Leer jouw baby masseren. Mirjam komt daarvoor bij je thuis wanneer het je schikt. Mirjam werkt in Amsterdam en omgeving. Tot ongeveer een uur rijden van Amsterdam: Utrecht, Hilversum, Haarlem en alles wat ertussen ligt. Het kan ook in groepsverband tot max 4 baby”s.  Meer weten? neem contact op

Voordelen van babymassage

Babymassage kent vele voordelen, zowel voor de baby als voor de ouder. Een kalmerende babymassage bevordert de band tussen ouder en kind . Dit komt vooral door het intense oog contact en de aanraking.
Babymassage stimuleert de ontwikkeling, het vermindert stress, vermindert darmkrampjes, bevordert de stoelgang, geeft rust, bevordert de doorbloeding vd huid, verbetert het slapen en vermindert huilen.

Daarnaast is babymassage een enorm fijne manier om elkaars lichaamstaal beter te leren begrijpen

Starten met babymassage

Wanneer je baby 4 weken oud is geworden, is het veilig om te starten met babymassage. Eerder kan je wel al gedeeltelijke massage geven. Dit zal Mirjam je precies uitleggen Babymassage is vooral aan te raden voor kinderen tussen de tweede en zevende levensmaand. Kinderen die ouder zijn dan 7 maanden, zijn vaak al mobiel en willen hun eigen weg gaan.
Masseer je baby bij voorkeur met een 100 % natuurlijke babyolie, om reacties te voorkomen.
Mirjam adviseert je hierin.

Wanneer babymassage?

Babymassage kun je doen op ieder moment vd dag. Maar belangrijk is dat jullie beiden eraan toe zijn. Dus niet als je gehaast bent of je baby hongerig is of niet lekker is , (ziek of net ingeent
Voor kinderen die erg onrustig zijn of slaapproblemen hebben, kan een rustgevende massage voor het slapen gaan helpen. Spanningen in het lichaam worden hiermee weggenomen en vergemakkelijkt het in slaap vallen.
Ouders merken snel of hun kind de massage bevalt. De baby ligt ontspannen en je ziet ze genieten

Woon je in Amsterdam of in de omgeving van Amsterdam?

Mirjam komt graag bij je langs om je babymassage technieken aan te leren. Gewoon bij je thuis of op een andere gewenste locatie. Meestal heb je niet meer dan een of twee lessen nodig om de techniek onder de knie te krijgen. Jouw kindje zal er absoluut dol op zijn! Lijkt het je leuk om babymassage te leren? Kijk op de website voor verdere informatie over Mirjam en neem contact met haar op voor een afspraak. Je kan haar bellen, Appen of een Email sturen.